• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Земельні аукціони в «Прозорро.Продажі» принесли 843 млн. гривень
    Опубликовано: 2023-01-25 18:02:31

    Усього за час роботи ринку землі у системі повністю завершилися 2 570 аукціонів. Площа земельних ділянок на оголошених торгах становить 53 811 га, а дохід від укладених угод сягає 843 млн. гривень. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, передає «ПроАгро Груп».

    Загалом за увесь період роботи аукціонів у них взяли участь майже 4,6 тисячі учасників. Середня кількість учасників, які приходять змагатися за земельну ділянку на аукціон, — 3,15.

    За час війни в системі «Прозорро.Продажі» оголосили 4 414 земельних аукціонів зі стартовою вартістю в 2,5 млрд. гривень. З них повністю завершено 779 аукціонів, які принесли в бюджет громад 461 млн. гривень, ще 251 — на етапі укладання угод.

    Після відновлення аукціонів із оренди сільгоспземель державної та комунальної власності на «Прозорро.Продажі» (з 19 листопада 2022року) відбулося 49 таких аукціонів на 5,3 млн. гривень. Наразі в системі оголошено 856 земельних аукціонів на суму майже 365 млн. гривень, взяти участь у яких може кожний. З них 185 торгів — з оренди державних та комунальних сільгоспземель. Загальна площа усіх виставлених на торгах ділянок сягає понад 14 тис. га.

    У середньому ціна на земельних торгах зростає у понад два рази, зазначили в міністерстві. Найактивніше організатори оголошують аукціони з продажу та оренди землі у Київській, Львівській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.