• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії збільшили обробку полів від гризунів
    Опубликовано: 2023-01-24 17:06:41

    Сільгоспвиробники станом на 19 січня 2023 року (осінь 2022 року включно) обробили від мишовидних гризунів 530 тис. га (498 тис. га за 2022 рік). Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на дані Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

    Так, оброблено:

    озимі зернові культури — 304,0 тис. га;
    озимий ріпак — 200,1 тис. га;
    багаторічні трави — 14,9 тис. га;
    інші культури — 11 тис. га.

    Хімічним методом проти мишовидних гризунів оброблено 444,0 тис. га, біологічним методом — 86,0 тис. га.

    Ареал розповсюдження гризунів у посівах озимих зернових культур та ріпаку становив 6-62% площ за середньої чисельності 1-2, макс. 3 (Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Тернопільська обл.), в осередках Запорізької та Кіровоградської областей 4-5 жилих колоній на гектар з 1-6 жилими норами. У заселених гризунами багаторічних травах, садах, неорних землях, полях після просапних культур мали місце 1-3, в осередках Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Рівненської, Черкаської, Хмельницької областей 4-5 жилих колоній на гектар з 2-6 жилими норами.

    «Якщо на одному гектарі посівів щільність мишоподібних гризунів сягає 3-5 і більше жилих колоній, то необхідно негайно приступити до їх знищення», — нагадують у відомстві.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.