• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росіяни знищили найбільшу птахофабрику в Україні. Власник оцінив втрати у $330 млн
    Опубликовано: 2022-12-16 10:02:18

    Агрохолдинг Авангард Олега Бахматюка, якому належить найбільша в Україні птахофабрика "Чорнобаївська", заявив про її знищення внаслідок російської окупації.

    "Після окупації фабрику було пограбовано російськими окупантами. Вивезене все цінне. Все, що не могли вивезти, – пошкодили або знищили", – йдеться в заяві Укрлендфармінгу, материнської компанії агрохолдингу.

    На фабриці від спраги та голоду загинули 4,4 млн птахів. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 441 Кримінального кодексу – екоцид.

    "Загибель такої великої кількості птиці без можливості утилізації – це надзвичайна подія, фактично екологічне лихо", – йдеться в повідомленні.

    Авангард заявив, що загальні фінансові втрати агрохолдингу внаслідок російської агресії на поточний момент оцінюються приблизно в 12 млрд грн, або $330 млн.

    Зокрема втрати від загибелі птиці становлять близько 0,7 млрд грн, або $20 млн. Втрачений дохід від незнесеного яйця цією птицею – близько 5,8 млрд грн, або $160 млн. Понівечене і вкрадене обладнання – майже 5,5 млрд грн, або $150 млн.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.