Дієтолог Ліза Янг розповіла про користь моркви, пише agronews.ua.
За її словами, морква – універсальний продукт. Коренеплід можна готувати у будь-якому вигляді: смажити, відварювати, тушкувати, робити пюре чи сік. У моркві багато клітковини, тому вона добре підійде для перекушування, швидко наситить організм.
Морква корисна завдяки високому вмісту в ній не тільки бета-каротину, але і вітаміну А та інших мікроелементів. Вона запускає в організмі процес самоочищення, знижує рівень холестерину, загалом покращує роботу органів травлення. Вітамін А, яким морква багата, може зміцнити серце і кровоносні судини.
«Звичайна морква – чудовий постачальник розчинної клітковини та бета-каротину», – розповіла Янг.
Інф. agronews.ua
agrinews.com.ua