• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії Харківщини намолотили 1,4 млн т зерна врожаю 2022
    Опубликовано: 2022-11-27 10:03:34

    На Харківщині триває збір пізніх зернових та технічних культур. Загалом в області вже зібрано 1,4 млн т зерна врожаю 2022 з площі 391 тис. га. Про це повідомили у Харківській ОВА.

    За даними заступника голови Харківської ОВА Євгена Іванова, наазі обмолочено 17% від загальних площ кукурудзи на зерно — 22 тис. га. Зібрано 103 тис. т зерна, врожайність складає 4,6 т/га.

    Соняшника зібрано 371 тис. т, з площі 165 тис. га (67%), середня врожайність 2,25 т/га.

    «Цьогорічна збиральна кампанія стала важким випробуванням для аграріїв Харківської області переважно через шкоду, яку завдали російські війська. Землі сільськогосподарського призначення страждають від мінного забруднення і прямого фізичного пошкодження», — розповів заступник голови Харківської ОВА.

    Згідно з даними, лише на територіях Ізюмського, Куп’янського та частин Харківського, Богодухівського і Чугуївського районів, де велися активні бойові дії, понад 500 тис. га аграрних земель потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів.

    Юлія Немцева

    Інф. kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.