Така корисна гречана крупа може принести шкоду. Якщо ви не знаєте, як засвоюються мікроелементи, то можете подумати, що чим більше гречки – тим краще. Але це зовсім не так. Про це повідомляє ukrhealth.net, пише agronews.ua.
У складі гречаної крупи є макро- і мікроелементи, вітаміни, які добре засвоюються в комплексі. Це залізо, калій, магній, мідь і цинк, вітамін В9, В6, В2, Е, РР. У гречаних зернах ці елементи поєднуються таким чином, що засвоюються максимально ефективно. Таке явище називають синергізмом. Це, безумовно, робить гречку дуже корисним продуктом.
Крім того, в 100 г цієї крупи міститься 12 г білка і 62 г складних вуглеводів, що робить гречку ідеальним дієтичним продуктом. Залізо, потрапляючи в організм у поєднанні з легкозасвоюваним білком, також може бути використане з максимальною користю.
Інф. agronews.ua
agrinews.com.ua