• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо повсякденні продукти, які руйнують людський мозок
    Опубликовано: 2022-11-07 14:01:26

    Головний мозок живих істот є найбільш важливим органом, оскільки відповідає за діяльність всіх елементів людського тіла. Про це повідомляє health.novyny, пише agronews.ua.

    Саме від нього залежить з якою частотою буде битися ваше серце або скільки повітря буде потрібно для поглинання легкими. Для нормальної роботи важливо дотримуватися здорової дієти та обмежень в споживанні продуктів, які шкідливо впливають на його діяльність.

    Перелік продуктів і речовин, які більшою мірою можуть привести до деменції призводить американський сайт про здорове харчування

    Перелік продуктів, які руйнують головний мозок

    Солодкі напої
    Газована вода, енергетики та навіть фруктові соки містять у великій кількості фруктозу. Крім того, що підвищений цукор в організмі викликає проблеми серцево-судинної системи та обміну речовин, він також небезпечний для головного мозку. Оскільки більшість солодких напоїв складається з кукурудзяного сиропу, що має 55 % фруктози та 45 % глюкози, рясне споживання солодких напоїв призводить до ожиріння, високого кров’яного тиску, діабету, також зниження пам’яті, здатності до навчання та утворення нейронів головного мозку.

    Рафіновані вуглеводи
    До цієї групи належать продукти з високим ступенем перероблювання, такі як цукор і біле борошно. Вони містять високий глікемічний індекс і погіршують роботу головного мозку. Як показало одне з досліджень, навіть один прийом їжі з високим глікемічним навантаженням знижує функції пам’яті як у дітей, так і дорослих. У літніх людей споживання цього виду вуглеводів щодня в обсязі понад 58 % харчування призводить до збільшення в два рази загрози психічних розладів і недоумства

    Продукти з високим вмістом трансжирів
    Найбільш небезпечні трансжири промислового виробництва, використовувані для приготування маргарину, глазурі, промислових тортів і печива. Зловживання цими продуктами сприяло розвитку хвороби Альцгеймера, погіршення пам’яті, зменшення обсягу мозку та зниженню когнітивних функцій.

    Алкоголь
    Як показали ряд досліджень, зловживання алкоголем має серйозні наслідки для здоров’я головного мозку. У людей страждають алкоголізмом часто спостерігається дефіцит вітаміну В1, який сприяє розвитку захворювання під назвою енцефалопатією. Це захворювання характеризується недостатнім надходженням крові й кисню в головний мозок і призводить до набряків. Наслідки можуть включати втрату зору, сплутаність свідомості та підвищена агресивність. І це навіть без урахування токсичності алкоголю для організму.

    Риба з підвищеним вмістом ртуті
    Ртуть є важким металом, який накопичується в організмі довгоживучих хижих риб. В організм людини ртуть потрапляє з морепродуктами. У людському тілі вона накопичується в мозку, печінці та нирках. У дітей отруєння ртуттю призводить до затримок у розвитку, а іноді до появи церебрального паралічу та інших порушень роботи головного мозку. Тому важливо контролювати кількість їжі, пов’язаної з морепродуктами, також не завадить знати скільки ртуті може міститися в навколишніх водоймах.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.