У світі різноманіття продуктів харчування прямує до нескінченності. І ми не завжди замислюємося, чим годуємо свій організм. Одна річ, коли продукти викликають легкий дискомфорт або кілька кілограмів на боках, і зовсім інше, коли їжа — бомба сповільненої дії. Про це повідомляє «Інститут мікробіологічних досліджень», пише agronews.ua.
Трансжири
Цілком синтетичні продукти, що не мають жодного зв’язку з природою. Наш організм не вміє перетравлювати подібні речі. Трансжири порушують роботу ферментів, витісняють корисні жири з клітинних мембран, що призводить до гормонального дисбалансу, зниження статевих гормонів та розвитку серцево-судинних захворювань.
Чипси та ковбаска — це не про калорії, а про найсильнішу шкоду вашому організму.
Бензоат натрію
Консервант, що вважається безпечним. Але мало хто знає, що у поєднанні з вітаміном С утворюється бензол, а це вже токсично для організму.
Той самий випадок газування з аскорбіновою кислотою. ⠀
Глутамат натрію
Викликає залежність. Захворювання травної системи, розвиток алергічних реакцій, аутоімунних захворювань міцно пов’язане з цією добавкою.
Кукурудзяний сироп
Попри назву, фактично це просто фруктоза, яка прямо перетворюється у вашому тілі на жир, підвищує погані фракції холестерину і підтримує хронічне запалення.⠀
Небезпечно для здорової людини, катастрофа при діабеті.
Нітрати і нітрити
Нітрат натрію та нітрит натрію — консерванти. У присутності білка і при нагріванні утворюють нітрозамін — токсичну речовину.
Наявний канцерогенний ефект, тому сосиски, ковбаси страшнішими будуть за цукерку.
Підсолоджувачі⠀
Здавалося б, зменшуємо частку цукру, знижуємо калорійність. Але дисфункція роботи підшлункової залози, посилення голоду на тлі прийому в перспективі ситуацію лише погіршує.
А деякі види мають ще й негативний вплив на інші системи організму.
Це лише мала частина того, що буде важливішим за калорії. Варто свідомо ставитися до їжі, яку ви їсте.
Інф. agronews.ua
agrinews.com.ua