• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Близько 130 тис. квадратних кілометрів території України потребують розмінування — Міноборони
    Опубликовано: 2022-10-20 17:05:59

    За попередньою інформацією, 130 тисяч квадратних кілометрів території України потребують розмінування. Однак ця цифра буде змінюватися, адже не всі території ще деокуповані.

    Про це розповів заступник міністра оборони Вячеслав Шаповалов в інтерв’ю УНН.

    За його словами, точними ці цифри будуть трішки пізніше, бо багато територій перебувають під окупацією або безпосередньо в зоні бойових дій.

    «Ми не можемо точно визначити, бо немає доступу туди. Ми розуміємо, що це доведеться робити, доведеться робити не одне десятиліття, бо забруднення вибуховими речовинами досить високе‎», — розповів заступник міністра.

    Шаповалов повідомив, що ведуться активні роботи з розмінування на звільнених територіях. Він уточнив, що насамперед це місця, які використовуються у суспільному житті, але потихеньку починається робота з сільськогосподарськими підприємствами: огляд, фіксування забруднених територій.

    «‎Дуже багато зусиль кинуті, щоб здійснювати безпекові заходи в місцях, де перебувають цивільні. Утворений і запрацював Державний орган протимінної діяльності, залучаються потужні команди», — роз’яснив Шаповалов.

    Він також повідомив, що закордонні партнери допомагають. Допомога є різною: хтось надає обладнання, хтось — засоби захисту для саперів, хтось бере на себе навчання.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.