• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії не поспішають з обмолотом кукурудзи: причини
    Опубликовано: 2022-10-18 17:04:12

    Кукурудзу цього року збирають напрочуд повільними темпами. Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт», пише agronews.ua.

    «Основною причиною затримки є надлишок вологи у верхніх шарах ґрунту, який заважає важкій техніці заходити у поля. Згідно з даними Укргідрометцентру, у вересні в середньому по Україні випало 96 мм опадів, що на 181% вище норми», — вважають аналітики.

    Крім того, українські фермери не дуже поспішають зі збиранням нового врожаю кукурудзи, оскільки вони ще не розпродали всі запаси старого врожаю.

    «Ще одним демотивуючим фактором наразі є висока вартість газу. Зараз не кожен фермер може собі дозволити сушити кукурудзу. В жовтні очікується зростання темпів збирання, оскільки зимівля кукурудзи в полях, як правило, призводить до значного погіршення якості. Це зменшує вірогідність високих продажів до ЄС як основного імпортера кукурудзи», — пояснюють спеціалісти.

    Погодні умови також знижують темпи збирання соняшнику. Надлишок вологи впливає на його якість: на частині площ у західних та центральних областях спостерігаються процеси загнивання кошика, знижуються прогнози врожайності та показники олійності.

    «Фермери стоятимуть перед вибором перерозподілу витрат на збирання та сушіння кукурудзи та соняшнику», — прогнозують експерти.

    Також зазначається, що на території України щонайменше до середини жовтня очікується суха погода, що дозволить прискорити темпи жнив.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.