• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермер із Вінниччини розповів, який гібрид силосної кукурудзи приніс найвищу врожайність
    Опубликовано: 2022-10-09 13:01:02

    На Вінниччині у господарстві «АФ Україна-О» силосна кукурудза вижила в аномальній спеці і принесла високу врожайність. Про це йдеться у матеріалі «Silage Workshop 2022: яку врожайність кукурудзи вдалось отримати без опадів» на Kurkul.com.

    Нагадаємо, Silage Workshop 2022 це проєкт компанії LNZ Group, який знайомить аграріїв з технологіями вирощування кукурудзи на силос лінійки UNIVERSEED.

    Так, у господарстві збір силосної кукурудзи розпочався 30 серпня. Вона перебувала у фазі молочно-мозкової стиглості. Кукурудза почала вистрілювати, а це свідчило про те, що її можна збирати.

    Як розповів менеджер з розвитку агротехнологій LNZ Group Леонід Чорний, на момент збору рослини кукурудзи сформували широкий лист, що є генетичною особливістю лінійки UNIVERSEED. Над качаном знаходилося 14 листків.

    Стан кукурудзи був відмінний, враховуючи ті складні погодні умови, в яких вона росла. Нижні 2-3 листки почали підсихати. Але рослини стоять ще зелені, вони сформували повністю вегетативну масу і качан, що є основою для силосу.

    «З висіву кукурудзи до збору в регіоні не було опадів. Лише 22-23 серпня випало 27 мм зливового дощу. Він якоюсь мірою допоміг ще доналити зерно, але кардинально ситуацію не змінив. Все ж, дивлячись на нашу кукурудзу,  ми бачимо, вона витримала навіть такі складні погодні умови. Ми маємо прекрасні рослини, качан, з якого будемо мати відмінний силос», — підсумував Леонід Чорний.

    Як зазначається у матеріалі, цьогоріч на полях «АФ Україна-О» була представлена вся силосна лінійка бренду UNIVERSEED: S3825 (ФАО 380), S3909 (ФАО 390), S4210 (ФАО 420), S2610/EXPG600 (ФАО 260), S3477/EXPG601 (ФАО 340) та S4211/EXPG607 (ФАО 440). Загалом під кукурудзу виділили 112 га.

    Щодо результатів врожайності, то найкращий показник приніс пізній гібрид S4211 з найвищим ФАО 440. Хоча під час двомісячного обстеження гібрид був найменш розвинутий, це є нормальним явищем. Також хорошу врожайність показали пізні гібриди S3909 та S4210. Саме на останній гібрид господарство зробило ставку, засіявши ним найбільші площі — 70 га.

    Юлія Немцева

    Інф. kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.