• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перший в Україні біометан готують до продажу до ЄС
    Опубликовано: 2022-10-03 09:01:44

    Українська Регіональна Газова Компанія, Галс Агро та нідерландська компанія STX підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи. Про це йдеться в пресрелізі РГК.

    Компанії домовилися сприяти продажу біометану через так звану віртуальну торгову точку (VTP).

    "Це дозволить продавати газ, який було фізично подано до газорозподільних мереж України до Європи. Наразі готуються усі необхідні документи та виконуються процедури для здійснення перших транзакцій на європейському ринку", – йдеться в повідомленні.

    Меморандум закладає підґрунтя для продажу біометану до Європи для інших виробників цього газу.

    "Зараз ми продаємо приблизно 10% біометану в Європі і плануємо нарощувати обсяги. Ми були першими, хто продавав біометан із Норвегії, Швеції та Данії. Тепер черга за біометаном з України", – сказав Барт Весселінк, Chief Financial and Risk Officer, STX Commodities B.V.

    РГК вже розпочала роботи з підключення виробничих потужностей компанії Галс Агро до газорозподільних мереж у Чернігівській області. Ця компанія стане першим біометановим заводом в Україні, який буде підключено до газових мереж, а біометан продаватиметься до Європи.

    Крім чернігівського проєкту, Регіональна газова компанія підключить до газорозподільних мереж другий біометановий завод у Вінницькій області.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.