• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Казахстан експортує близько 7 млн тонн пшениці
    Опубликовано: 2022-10-04 16:17:43

    Казахстан експортує близько 7 млн тонн пшениці

    У Казахстані цього року планується зібрати хороший урожай пшениці, на рівні 13,5 млн тонн. На експорт планується направити близько 7 млн ​​тонн пшениці. Про це повідомляє ElDala.kz з посиланням на міністра сільського господарства РК Ербола Карашукєєва.

    «У нас 7-8 млн тонн залишається зайвої пшениці. Ось цю пшеницю ми постачаємо на зовнішній ринок. Середньорічний експорт у нас, якщо брати за останні 5 років, становить близько 6,9 млн тонн зерна або борошна в зерновому еквіваленті. Тож цей рік у нас традиційний. Урожай у нас хороший, тому ми той обсяг середньорічного витримаємо і всі свої ринки збережемо», – сказав Карашукеєв під час брифінгу у СЦК.

    За його словами, у рік у Казахстані внутрішнє споживання становить близько 6,5-7 млн ​​тонн зерна.

    «Ми плануємо цього року врожай пшениці на рівні 13,5 млн тонн, це в чистому вигляді після доопрацювання, до сушіння. Враховуючи, що у нас перехідних залишків порядку 1,5 млн тонн є. Це виходить у нас 15 млн тонн пшениці є зараз», – сказав Карашукеєв.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.