• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Кіровоградщині завдяки «Садам Перемоги» очікують збільшення врожаю городини
    Опубликовано: 2022-09-30 09:09:16

    На Кіровоградщині за ініціативою «Сади Перемоги» громади залучили додаткові площі під городину понад 30 га, на яких вирощували всі традиційні городні культури: кабачки, огірки, томати, картоплю, буряк, капусту і моркву.  Про це повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу адміністрації.

    В результаті, за попередніми даними, в області очікують збільшення валового виробництва овочів на 30% до 2021 року, чого цілком достатньо для забезпечення харчових потреб населення регіону.

    «Все базувалася на ентузіазмі та захопленні ідеєю жителів області», –  зазначила чиновниця.

    Вона розповіла, що люди долучилися до ініціативи самотужки через те, що ідея цікава, а люди вміють і люблять вирощувати городину.

    «Хтось розбив власний город чи садок заради експерименту. Також було і є розуміння, що додатковий ресурс овочів в умовах війни ніколи не буде зайвим», – додала Валерія Фурманова.

    «Сади Перемоги» – овочеві, фруктові та трав’яні сади, висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. В Україні започаткована навесні цього року кампанія спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в країні.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.