• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна - не привід зупинятися: про релокацію провідного українського виробника вантажопідіймальних кранів
    Опубликовано: 2022-09-26 18:19:36

    На жаль, вже в перші дні після вторгнення російських військ під ударом опинилося відразу кілька областей нашій країні. Загроза нависла і над промисловими підприємствами, розташованими поблизу району бойових дій. Перед їх керівниками постало питання: що робити? Адже виник реальний ризик знищення або розграбування ворогом усього майна, та й життя співробітників були в небезпеці.

    Цілком очевидно, що в такій ситуації найбільш правильним виходом було рішення про релокацію (переїзд) підприємств у більш безпечні тилові області України. Таке прагматичне рішення прийняли керівники сотень підприємств, де була можливість провести евакуацію. Саме так вчинили і на Київському заводі підіймально-транспортного обладнання. Новим місцем дислокації основного виробничого підрозділу провідного українського виробника вантажопідйомних кранів стало прикарпатське місто Калуш, розташоване на північному заході Івано-Франківської області.

    Звичайно ж, це був не випадковий вибір. Головним і вирішальним аргументом на користь релокації саме на Прикарпаття була обіцянка керівників Калуша та Івано-Франківщини щодо максимального сприяння заводчанам у якнайшвидшому відновленні роботи на новому місці. Крім цього, керівництво КЗПТО врахувало і ряд інших факторів:

    - вигідне географічне положення Калуша (близькість до кордонів кількох європейських країн);

    - тут добре розвинена транспортна інфраструктура;

    - тут є промислові підприємства, які можуть виготовляти деякі компоненти для кранів.

    Завдяки сприянню місцевої влади, релокація була здійснена у дуже стислі терміни - усього за два тижні. На даний час у Калуші не тільки розгорнуто повномасштабне виробництво кранової техніки (кран-балок, а також мостових, козлових і консольно-поворотних кранів); але і сформовано регіональний сервісний центр; в наявності на складі є всі основні кранові компоненти, що дозволяє виготовляти вантажопіднімальні крани в найкоротші терміни (до 7-10 днів із моменту отримання замовлення). Крім того, КЗПТО, як і раніше, пропонує всім зацікавленим вітчизняним компаніям поставку оригінальних запчастин і комплектуючих для кранів різних типів.

    Наприкінці серпня цього року виробничий підрозділ КЗПТО у Калуші відвідала голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Оніщук. Метою її візиту було ознайомлення з умовами роботи заводського колективу на новому місці, можливостями заводу та перспективними планами тощо.

    Генеральний директор КЗПТО Олексій Севастьянов сердечно подякував їй за надане сприяння при релокації, детально розповів про історію та діяльність заводу, ознайомив із зразками продукції, поділився планами на найближче майбутнє. Зокрема, він сказав: «Вантажопідйомні крани, які випускає наш завод, вирізняються особливою надійністю та повністю відповідають європейським стандартам.

    При цьому коштують вони дешевше, ніж аналогічні вироби від інших виробників. Тому попит на наші крани досить високий. У нашого заводу – великий потенціал. Ми цілком обґрунтовано, - підкреслив він, - очікуємо збільшення обсягу замовлень, у тому числі і від закордонних компаній із сусідніх країн. А після Перемоги ми маємо намір інвестувати значні кошти у розвиток наших виробничих потужностей тут, на Прикарпатті».

    Наприкінці свого візиту очільниця Івано-Франківщини Світлана Оніщук зазначила: «Дуже приємно було відвідати ваше підприємство, яке релокувалося з Київщини на нашу землю, і на власні очі побачити яку чудову сучасну кранову техніку ви випускаєте. Такі вантажопіднімальні крани вкрай потрібні нашій країні.

    Завдяки вашому заводу у нас створюються нові робочі місця, істотно поповнюються місцеві бюджети. Зі свого боку, ми будемо прагнути допомагати вашому колективу, чим тільки зможемо. Наразі, у ці важкі для нашої Батьківщини часи, усім нам потрібно об'єднувати зусилля та робити все можливе для якнайшвидшого наближення нашої Перемоги! Разом ми обов'язково переможемо»!

    Джерело: kzpto.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.