• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні вродила гречка: в Мінагрополітики сподіваються на стратегічний запас
    Опубликовано: 2022-09-20 13:08:33

    В Україні не виключають вихід на формування стратегічного запасу гречки через врожайність культури цього року. Уже зараз з третини площ зібрали близько 60 тис. тонн гречки. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    «Намолочено близько 60 тис. тонн (гречки – ред.) і це всього 1/3, 35-40% від посівних площ. Це говорить про те, що ми можемо очікувати цього року виробництво гречки близько 140, навіть зараз врожайність підвищилася, можливо, навіть 150 тис. тонн при кінцевому зберіганні, коли внутрішнє споживання 100-110 тис., враховуючи еміграцію і зменшення споживачів», - розповів Висоцький.

    Деталі

    Він зазначив, що за останнє десятиріччя вперше Україна може вийти з виробництвом гречки на рівень у півтора раза більше, ніж внутрішнє споживання, й навіть зможе сформувати стратегічний запас.

    «Останні п'ять років ми 30-40% в залежності від року імпортували», - додав Висоцький.

    Доповнення

    Раніше Висоцький заявляв, що очікується, що в Україні буде зібрано близько 140 тис. тонн гречки.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.