• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щоб зберегти обсяги експорту зерна на рівні торішніх, потрібно вивозити 5-6 млн тонн щомісяця, - Мінагро
    Опубликовано: 2022-08-26 10:08:20

    За оцінками Мінагро, з листопада цього року Україна зможе експортувати морем 3 млн тонн зернових, а з урахуванням інших шляхів — до 6 млн тонн щомісяця.

    Про це в інтерв'ю Delo.ua розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

    "У липні ми експортували майже 3 млн тонн залізничним та автошляхами. Експорт із портів розпочався у серпні. Щоб вийти в баланс, потрібно щомісяця експортувати по всіх шляхах 5-6 млн тонн", - каже Висоцький.

    За його словами, станом на середину серпня морем вивезли за кордон 570 тисяч тонн агрокультур. До кінця серпня Україна зможе збільшити обсяг експорту до 1 млн тонн і потенційно щомісяця збільшувати його на 1 млн тонн.

    "Тобто з листопада ми можемо експортувати морем 3 млн тонн, а з урахуванням інших шляхів - до 6 млн тонн щомісяця", - додав він.

    Висоцький зазначив, що за попередніми оцінками, українські фермери цього маркетингового року зможуть зібрати зернових та олійних культур приблизно 67 млн тонн: 52 і 15 млн тонн відповідно.

    Для внутрішнього споживання Україні потрібно 18 млн тонн зернових і 2 млн тонн олійних, а 47 млн тонн нового врожаю Україна може відправити на експорт. Це принесе до бюджету країни понад $20 млрд на рік.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.