• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Полтавщини бджолярі втратили чверть врожаю меду
    Опубликовано: 2022-08-12 15:04:06

    Цього року на Полтавщині пасічники зібрали на майже 25% менше меду, ніж торік. Про це розповіла голова обласного об’єднання «Полтавський пасічник» Наталія Сенчук. Це, зокрема, через несприятливу погоду, а також через війну, бо стало складніше вивозити вулики за межі господарства. Про це повідомляє suspilne.media, пише agronews.ua.

    ПасічникОлексій Силка бджільництвом займається 15 років.Цій справі, каже, навчався сам. Нині у господарстві має дві сотні бджолосімей.

    “З книжок починали, тоді з’явився Інтернет, це ж уже 15 років тому було. В пасічників дещо підпитував, піддивлявся і виросли до таких розмірів”, – говорить пасічникОлексій Силка.

    До Полтави чоловік привіз чотири сорти меду та медову продукцію. В обласному центрі влаштували ярмарок, який діятиме до 12 серпня.

    “Відносно ми задоволені цьогорічним урожаєм, погода вдала і медоноси давали нектар і бджілки попрацювали доволі непогано. У нас у цьому році є акація, гречаний, липовий, соняшник і різнотрав’я”, – кажепасічникОлексій Силка.

    Цьогоріч меду на Полтавщині зібрали менше. Це, зокрема, через несприятливу погоду, а також через війну, бо стало складніше вивозити вулики за межі господарства, розповіла Наталія Сенчук.

    “Якщо порівняти з минулим роком, то в цьому році зібрано десь приблизно на 25–30% менше, ніж у минулі роки. Подорожчав пасічницький інвентар, вощина дорога, дріт. Це те, що зараз необхідно на сезон пасічнику працювати. І, звичайно, воно все вклалося в цінову політику меду.Подорожчало (мед – ред.) десь на 10–15% проти минулого року”, – пояснює голова обласного об’єднання «Полтавський пасічник» Наталія Сенчук.

    “Якщо не годувати бджіл цукром, то в середньому в сезон виходить 25–30 кілограмів (меду – ред.) на вулик. Я виїхав на таке місце, що посіяли там ріпак. Від ріпаку – він найпершим зацвітає – пасіка отримала розвиток. Закинутий там хутір, там липовий гайок, липа трохи дала (нектару – ред.). Акація багато не дала. В мене один вулик стоїть на вагах, то акація дала два кілограми, бо були дощі”, – говорить пасічникМикола Молоток.

    Продукцію на ярмарок Микола Молоток привіз із дружиною. Мед у родини із різнотрав’я.

    “Вивозимо пасіку в поля. Там коріандр цвів, там липи багато, там акації багато. А зараз цвіте соняшник. Оцей мед зібрали до того, як розцвів перший соняшник. Бачте, він не зацукрився, це різнотрав’я”, – розповідає пасічниця Людмила Сердюк.

    Збиратимуть мед пасічники допоки не відцвіте соняшник.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.