• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо найрентабільніший овоч в Україні
    Опубликовано: 2022-08-04 18:05:45

    На сьогоднішній день батат — одна з найрентабельніших культур відкритого ґрунту. І це більш перспективно для малого аграрного бізнесу, ніж для великого. Про це розповів засновник сімейного фермерського господарства «Шато «Батат» Олексій Лямцев, який вже тривалий час успішно вирощує цю екзотичну культуру, пише agronews.ua.

    «Це все пов’язано з наявністю площ, техніки, обсягів виробництва, сховищ і ринків збуту. Все це потрібно «зістикувати», що не так просто за великих площ. Якщо у вас невелике господарство, то саме батат — та культура, яка не вимагає великих капіталовкладень. Оскільки батат — не типова для нас культура, а тропічна, вона вимагає точних знань з агротехнології. Водночас слід зазначити, що сама агротехнологія нескладна у виробництві. Навіть у деяких випадках батат легше вирощувати, ніж картоплю, але потрібні чіткі знання й розуміння цієї культури», — зазначає Олексій Лямцев.

    У господарстві «Шато «Батат» вирощують культуру на площі 1 га та постійно випробовують і відбирають нові сорти за врожайністю, товарністю, смаковими якостями, компактною закладкою бульб і стабільністю щодо отримання врожаю.

    «Площі, на яких ми вирощуємо культуру, орієнтовані на запланований урожай, який ми зможемо якісно доопрацювати і зберігати за оптимальної температури. Адже виростити батат на кількох гектарах не так складно, але його потрібно якісно зібрати, підготувати до зберігання, зберігати й реалізувати. А це вже набагато складніше», — зазначає Олексій Лямцев.

    За його словами, реалізовують продукцію через інтернет, зокрема — соцмережі Instagram і Facebook.

    «Наша цільова аудиторія — кінцевий споживач. Ця культура з одного боку калорійна, а з іншого — має повільні вуглеводи. Як правило, батат купують люди, які ведуть здоровий спосіб життя, спортсмени для спортивного харчування, діабетики, онкохворі, а також використовують як прикорм для маленьких дітей. Іноді працюємо і з ресторанами», — говорить фермер.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.