• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РФ продовжує красти українське продовольство: вже вивозять насіння соняшнику
    Опубликовано: 2022-07-29 13:08:59

    Росія продовжує красти українське продовольство. Окупанти вивозять із захоплених районів України не тільки пшеницю, а й соняшник.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Російську службу BBC".

    Повідомляється, що оголошення про вивезення соняшнику з окупованих українських територій публікують, в числі іншого, в закритому чаті в WhatsApp на 500 учасників.

    "Насіння. Чернігівка (Запорізька область). Ростов-на-Дону. Возити багато, машини на коло", "Супровід транспорту забезпечуємо. Боїв і прольотів немає, спокійно. Скрізь Російські блокпости. Машини скрізь по зеленій", - наводять журналісти BBC приклади оголошень.

    Перевізників для вивезення українського соняшнику шукають не тільки в закритих, але і у відкритих телеграм-чатах з пошуку зерновозів, зазначає видання.

    З України насіння соняшнику вивозять на підприємства у Воронезькій і Ростовській областях, а також в Краснодарському краї. Серед адрес в чатах з перевезення згадується завод у Воронезькій області, що входить до групи "Благо" і підприємства агропромислових груп Росії - "Південь Русі" в Ростовській області.

    При цьому про які саме обсяги соняшнику, який вивозять в РФ, йдеться, незрозуміло.

    Нагадаємо, за даними американської групи дослідників ISRP, Росія організувала системну програму грабежу, націлену на українські національні активи - в першу чергу сталь і пшеницю, а також промислові інструменти, що використовуються при їх виробництві та переробці.

    Згідно зі звітом дослідників, Росія вже вкрала півмільйона тонн зерна і 11 тисяч тонн металу. Ще 28 тисяч тонн металу очікують своєї черги на відправку.

    РУСЛАН ГАРАЩЕНКО

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.