• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цьогоріч банки профінансували аграріїв на майже 48 млрд грн — Мінагрополітики
    Опубликовано: 2022-07-25 17:01:49

    З початку літа українські аграрії отримали 9,18 млрд грн кредитів, у тому числі за програмою портфельних гарантій 80 % — 443, 8 тис. грн.

    Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

    Зазначається, що лідерами за обсягами кредитування за цей період є Київська (1,54 млрд грн), Хмельницька (1 млрд грн), Кіровоградська (664 тис. грн), Вінницька та Полтавська (610 тис. грн) області.

    У відомстві підкреслили, що до 31 травня діяла спеціальна програма з пільгового кредитування для забезпечення проведення комплексу весняно-польових робіт у 2022 році. З 1 червня прийом заявок на кредитування в рамках програми доступних кредитів відбувається за звичною формулою «5-7-9».
     
    «Уряд та Мінагрополітики чудово розуміють, наскільки важливою в умовах війни для аграріїв є можливість отримати пільгове кредитування. Тому ми працюємо над запуском нових кредитних ліній для аграріїв. А також очікуємо, що найближчим часом умови сплати тіла кредиту за пільговим кредитуванням буде подовжено з 6 до 12 місяців», — розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

    Додається, що таким чином, у цілому за 2022-й рік 26 616 с/г товаровиробників залучили кредитів на суму 47,73 млрд грн.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.