• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо сорти винограду для кожного регіону України
    Опубликовано: 2022-07-22 18:06:12

    Столовий виноград чи виноград для виробництва вина можна вирощувати далеко не у всіх областях України. Утім, зміни клімату, тепліші зими зміщують територію, де можна закладати плантації. До того ж, за умови правильного догляду та зваженого підходу до вибору сортів, можна отримувати гарний урожай. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

    Фахівці радять підбирати сорти винограду за показниками комплексостійкості, строком дозрівання та урожайності.

    Агроном та селекціонер з Вінниччини Микола Завальний у інтерв’ю для видання “Садівництво по-українськи” розповів про різновиди винограду, які підходять для основних “виноградарських” регіонів країни.

    “У Причорноморській та Приазовській зонах дали хороший урожай давні сорти: Лора, Аркадія, Плевен, Восторг, Фіолетовий ранній. У Придністровській зоні: Страшенський, Кодрянка, Ляна, Восторг та інші. У Закарпатській зоні: Аркадія, Зала Дендьє, Восторг, Плевен”, – говорить Микола Завальний.

    Утім, навіть правильний вибір сорту не захистить від хвороб та шкідників, тому насадження варто вчасно обробляти відповідними препаратами, зазначає фахівець. Один із основних “ворогів” винограду – надмірна кількість опадів.

    “Минулий рік показав, що у разі частих опадів виноградні насадження хворіють на оїдіум, мілдью, що призводить до пошкодження листя, ягід та самих рослин”, – розповідає пан Завальний.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.