• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні наразі працюють усього 20% олійноекстракційних заводів
    Опубликовано: 2022-07-23 12:03:03

    На сьогоднішній день в Україні, після того, як у березні 2022 р. через повномасштабне вторгнення РФ в нашу країну було зупинено всю переробку, відновили роботу 15 олійноекстракційних заводів (ОЕЗ), тобто працюють близько 15-20% потужностей. Про це 15 липня повідомив генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук у своїй колонці на AgroTimes, пише  agronews.ua.

    Він пояснив, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну заводи щодоби переробляли 50-70 тис. тонн соняшнику. Зараз ОЕЗ, які відновили роботу, можуть переробляти тільки 10-15 тис. тонн. Наразі готові до запуску ще 20 заводів, проте їх не вводять в експлуатацію через неможливість реалізації кінцевої продукції.

    «Звісно, першопричиною цього є повномасштабне вторгнення РФ в Україну та блокування агресором наших морських портів. Через це ми фактично втратили доступ до наших потенційних ринків – Індії та Китаю. А Європі та кількість олії, яку виробляють у нас, не потрібна. Більше того, через запровадження давальницької схеми ціни на кінцеву продукцію олійно-жирового комплексу просто збивали до рівня збитковості», – зазначив експерт.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.