• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо продукти, які невдовзі подешевшають
    Опубликовано: 2022-07-14 14:05:49

    Ціни на овочі в Україні будуть знижуватися в міру надходження нового врожаю. Через надлишок зерна ціни на м’ясо залишаться стабільними або будуть падати. Про це в коментарі РБК-Україна сказала Світлана Литвин, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), пише agronews.ua.
    Овочі

    Як зазначила аналітик, овочі це сезонний продукт, ціна на які зазвичай зменшується по мірі надходження нового врожаю. “Тому протягом липня варто очікувати зниження цін на всі види овочів, особливо по мірі надходження овочів відкритого ґрунту. І навіть інфляційні процеси, що відбуваються в країні через війну, не зможуть стримати це зниження”, – вважає вона.

    Молоко
    Ціни на молочні продукти в червня були більш-менш стабільними та найближчі пару тижнів залишаться незмінними. Хоча в світі спостерігається зростання цін на молоко за рахунок підвищення цін на корми та енергоресурси, в Україні низькі ціни на зернові культури через надлишкову їх пропозицію стримують ріст собівартості виробництва молока, прогнозує Литвин.

    М’ясо
    Як зазначила, експерт, мабуть, найбільш цікаві зміни цін будуть спостерігатись в м’ясному напрямку. “Якщо говорити про яловичину, то м’ясопереробні комплекси її майже не купують, тому що наразі на ринку є її перенасичення. Яловичина є більш експортоорієнтованим продуктом, який майже не торгується за кордоном через блокування портів. Тому, можна сказати, що ціна на яловичину найближчим часом не зміниться, а й можливо “просяде” на 2-3%”, – вважає Литвин.

    Стосовно свинини ситуація складніше, наголосила аналітик. Промислова пропозиція скоротилась через вибуття з ринку виробників східного та південного регіону. Це в свою чергу підштовхнуло в гору ціни. “Наразі найближчим часом ціни не будуть стрімко зростати, через те що в червні було імпортовано 9 тис. т свинини, що майже в 4 рази більше, ніж в червні 2021 року. Це збільшить внутрішню пропозицію та не дасть зростати цінам”, – сказала вона.

    З курятиною ціни стабільні та найближчим часом змінюватися не будуть. “Все-таки низькі ціни на зернові культури поки що стримують подальше зростання цін і на м’ясну групу”, – прогнозує аналітик УКАБ.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.