• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Землевласники недоотримали 4,2 млрд грн через війну
    Опубликовано: 2022-07-06 18:58:14

    Більше 105 тис. угод укладено за рік роботи ринку землі в Україні. Зокрема, 88 тис. угод купівлі-продажу землі з загальною вартістю в понад 7 млрд грн. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич, говориться у повідомленні міністерства, пише agronews.ua.

    «Станом на початок повномасштабного вторгнення росії в Україну було укладено понад 102 тис. угод, відчужено 245 тис. га с/г земель із близько 32,5 млн га. Наразі таких правочинів — понад 105 тис. Це угоди з купівлі—продажу землі, міни, дарування та довічного утримання», – пояснив він.

    Також через російську агресію не відбулося понад 50 тис. угод купівлі-продажу землі, а землевласники недоотримали 4,2 млрд грн.

    Середньозважена ціна за гектар станом на сьогодні — 37,9 тис. грн за гектар, що на 30% більша від ціни, що була рік тому.

    Дмитрасевич додав, що, за прогнозами, протягом 2022 року вартість землі мала збільшитися ще до 15%, але свої корективи внесла війна.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.