• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Черкащині фермер зазнав мільйонних збитків
    Опубликовано: 2022-07-06 17:07:23

    На одному з фермерських господарств Черкащини не можуть реалізувати «живий товар». Збитки оцінюють у мільйонах гривень. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

    Як зазначив директор підприємства Дмитро Соломаха, ще три місяці тому корів із ферми мали відправити на поромі до Африки. Але повномасштабна війна внесла свої корективи. Тому нині тваринам заготовляють сіно — будуть і надалі утримувати на підприємстві.

    Заготовляють таку ж кількість, як і торік, хоча потреба більша.

    «Усе через биків. Раніше їх відправляли до Африки чи східних країн «живим товаром» через море. Нині ж, коли навігацію заборонили, змушені утримувати на підприємстві. Два, два з половиною місяці тому ми могли їх продати. Нині ж проблеми в тому, що вони переросли свою товарну вагу і вже ростуть слабше», — пояснив заступник директора з тваринництва Карен Дершьян.

    За його словами, вітчизняні заводи купувати биків не готові.

    «На внутрішньому ринку знизився попит на продукцію через те, що м’ясо бика вважають делікатесним і дорогим», — пояснив Карен Дершьян.

    За його словами, через таку ситуацію підприємство терпить збитки.

    Як додав Дмитро Соломаха, утримувати господарство стало фінансово складніше. Підтримки від банків немає.

    «Жоден контрагент нічого не дає з відтермінування платежу, вимагає передоплату. Водночас банки не дають нових кредитів, а зерно дуже погано продається», — пояснив він.

    Попри проблеми, зауважив директор, підприємство продовжує працювати і навіть будує плани. На думку директора, таким чином вони роблять вклад у перемогу над агресором.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.