• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні розпочався сезон малини. Через хороший урожай ціни нижчі, ніж у 2021 році
    Опубликовано: 2022-06-30 10:04:34

    З 27 червня в Україні розпочався сезон збирання врожаю малини, через хороший урожай оптова ціна на малину коливається в межах 50-70 грн/кг, що в 1,6 раза нижче, ніж в аналогічному періоді 2021 року. Про це повідомляє інформаційно-аналітична платформа EastFruit.

    Перші партії даної ягоди з південних регіонів з'явилися на ринку більше тижня тому, проте ціни на них були надто високими. у цьому сегменті", - сказано в повідомленні.

    Зокрема, на 28 червня оптова ціна на малину коливається в межах від 50 до 70 грн/кг ($1,71-2,39/кг), що в середньому у 1,6 раза нижче, ніж на перші оптові партії малини рік тому. Таку цінову різницю аналітики ринку пояснюють досить раннім початком сезону малини, а також сприятливими погодними умовами цієї весни.

    Ще одним фактором таких низьких цін у поточному сезоні стали проблеми з каналами реалізації, через блокаду морських портів на сьогоднішній день практично немає можливості вивозити ягоду на експорт. Але, при цьому оптові та роздрібні ціни на малину можуть відрізнятись у 2 рази.

    Така ситуація насамперед склалася через окупацію Херсонської області, виробники якої на даний момент не можуть постачати свою продукцію на решту території України. Також важливу роль у різниці оптових та роздрібних цін відіграло стрімке подорожчання палива, а внаслідок значного збільшення витрат на логістику.

    Нагадаємо, у травні через сприятливу погоду ціни на полуницю в Україні були нижчими ніж минулого року.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.