• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, скільки зерна вивезли окупанти з Луганщини
    Опубликовано: 2022-06-22 18:09:16

    Задля вивезення пшениці з Луганщини до росії загарбники нашвидкуруч побудували залізницю до Старобільська. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ, пише agronews.ua.

    «Агропромисловий комплекс області – це 1152 сільськогосподарських підприємства, з яких 855 – невеликі фермерські господарства. Щороку вони виробляли понад мільйон тонн зерна, 600 тисяч тонн соняшника, три тисячі тонн м’яса, майже 20 тисяч тонн молока та 24 мільйони штук яєць. Для переправлення до росії зерна зі Старобільська навіть залізницю швидкоруч зорганізували», – йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що за два останні роки держава надала майже 320 млн грн допомоги селянам Луганщини в рамках «Програми підтримки сільгосптоваровиробників». За ці кошти було побудовано надсучасний елеватор із власною залізничною колією у Рубіжному, де одночасно зберігалось 30 тисяч тонн зерна.

    Російські загарбники підірвали цей елеватор, захопили майно більшості агропідприємств та вивозять українське зерно. Насправді ж масштаби злочинів окупантів більші у рази: зі зерносховищ області вони вивезли 15 тисяч тонн соняшника та 10 тисяч тонн зерна.

    Одночасно «народна влада» заготовляє зерно під майбутню посівну, пропонуючи аграріям «сприятливі умови закупівель» – по 8 тисяч російських рублів, тоді як Україна платила по 8,6 тисячі гривень за тонну продукції. А тепер будують плани отримати рекордний врожай озимої пшениці – майже мільйон тонн зернових. Озимої – тобто посіяної восени, на полях мирної української Луганщини.

    Фактично виробникам заплатять лише 30% вартості зерна та ще й у рублях. Фахівці розуміють, що за ці кошти провести посівну кампанію під врожай 2023 року неможливо.

    «На щастя, 10 агропідприємств встигли, хоча й не повністю, врятувати свої активи і, скориставшись державною програмою релокації господарств, розгортають виробництво на безпечних територіях України. Справжні патріоти Луганщини, вони завжди підтримували наших Захисників та навіть у таких надскладних умовах вже надали землякам та Збройним силам України гуманітарної допомоги майже на мільйон гривень», – зазначив Гайдай.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.