• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Запоріжжі виготовляють котлети з равликів
    Опубликовано: 2022-06-22 11:06:10

    Вікторія та Олексій Сорокіни із Запоріжжя почали розвивати родинну равликову ферму Zap.Ravlik три роки тому. За день до війни у центрі міста відкрили торговельну точку, де можна скуштувати бургер із равликовою котлетою. Наступного дня через початок війни закрили її. Нині вони відновили роботу. Скуштувати равликів і устриць приходять не лише містяни, а й переселенці з Маріуполя та Бердянська. Про це повідомляє agrotimes.ua, пише agronews.ua.

    На фермі у селі Володимирівське, що неподалік Запоріжжя, утримують маточне стадо равликів, яке налічує 1,5 тонни. На пасовищі для них сіють ріпак.

    «Ми вирішили знову відкрити свою точку, щоб заробляти гроші та допомагати іншим, – кажуть фермери. – Багато наших родичів, знайомих і партнерів у перші дні стали до оборони у лавах Збройних Сил України. Ми знали, що є проблеми з оснащенням наших бійців».

    Але сподівань на те, що під час війни хтось буде їсти равликів, у підприємців геть не було. Вирішили запускатися із «зрозумілими» продуктами: сирами, молочкою, випічкою, спаржею, накрутили сала з часником. А про всяк випадок у морозильну камеру поклали равликів.

    «І сталося диво: люди почали приходити та купувати саме равликів! Згодом ми додали устриць від наших партнерів, і їх також почали купувати, – розповідає Вікторія Сорокіна. – Це було неймовірно! Завдяки цьому ми знову запустили виробництво і вивели на роботу наших кухарів, які місяць сиділи вдома».

    Фермерське господарство Zap.Ravlik забезпечує роботою вісім людей, сплачує податки, допомагає переселенцям.

    «Наші покупці кажуть, що купуючи устриці та равликів у нас, вони відчувають дім та море, – Вікторія Сорокіна. – Одна дівчина з Бердянська часто приходить вечорами, купує порцію равликів і довго сидить біля нашої точки – певно, згадує домівку».

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.