• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вивезення зерна із заблокованих портів займе 3-4 місяці, на носі новий урожай
    Опубликовано: 2022-06-12 13:21:45

    Вивезення зерна із заблокованих портів займе 3-4 місяці, на носі новий урожай

    Щоб вивезти 22 млн т з морських зернових терміналів, знадобиться мінімум 3-4 місяці. А з 1 липня починається новий маркетинговий рік у зерновому бізнесі. Тобто почне надходити зерно нового врожаю.

    Про це говорить голова моніторингової групи Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

    «Є лише два можливих шляхи для розблокування. Перший — росія відводить свої військові кораблі до пунктів базування та припиняє воєнні дії в акваторії Чорного моря на багато місяців. Другий — наявність міжнародного військово-морського угруповання в Чорному морі без участі рф як держави-агресора». 

    Україні потрібні гарантії, що росія не використає розміновані фарватери, щоб зайти десантними кораблями в Дністровський лиман або в сусідні з Одесою порти Чорноморськ або Південний, відзначає власник групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян.

    «Було б дуже добре, якби на себе взяли гарантії такі країни як Англія, Франція, Америка, Німеччина. Це статусні держави, у яких є гарна репутація».

    росія на другий варіант не піде, впевнений Андрій Клименко. «Тому ми вважаємо, що це просто пропаганда, а рівень загроз залишається таким, яким і був, починаючи з 24 лютого», — резюмує Клименко.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.