• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посівна минула успішно, засіяли 75% від торішніх площ - Шмигаль
    Опубликовано: 2022-06-09 13:08:15

    Посівна кампанія в Україні минула успішно, навіть на тлі повномасштабного вторгнення рф. Починається підготовка до збору врожаю, владі на місцях дали завдання забезпечити необхідну кількість дизельного палива, повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНН.

    Цитата

    "Посівна кампанія, попри безпрецедентні виклики, була проведена успішно. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ", - написав Шмигаль у Telegram.

    Деталі

    Зі слів голови уряду, у межах програми пільгових кредитів "5-7-9" для підтримки сільськогосподарських товаровиробників банки видали 38,5 млрд грн. З них — 24 млрд грн за програмою державних портфельних гарантій.

    "Тепер починаємо підготовку до збору врожаю. І розуміємо основні виклики, які стоять зараз перед аграріями", - зазначив Шмигаль, перечисливши їх:

    Перше, необхідність вивозу урожаю. Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Адже через блокування росією українських портів у нас залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур.

    Друге, збереження нового врожаю. Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн.

    Третє, забезпечення пального для аграріїв.

    "Під час наради дав завдання профільним міністерствам та ВЦА забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збору урожаю", - зазначив Прем'єр.

    Доповнення

    На Волині, Вінниччині, Кіровоградщині та Дніпропетровщині засіяно ярої пшениці на 10-15% більше, від показників минулого року.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.