• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Частині нового врожаю загрожує залишитися у полі
    Опубликовано: 2022-05-31 15:07:24

    Якщо проблеми логістики не вирішать – кукурудзу зберуть лише частково, і вона залишиться стояти у полі. Про це повідомляє landlord.ua, пише agronews.ua.

    Проблема із постачанням агропродукції з України проявиться особливо гостро вже через два місяці, коли на полях достигне новий урожай, який треба буде завантажувати у сховища. Про це в інтервʼю Deutsche Welle розповів зернотрейдер Віталій Лавров.

    Він нагадав, що наразі порти, які не змогли вивезти зерно — заповнені, складські приміщення, які мають залізничну логістику хоч і розвантажуються, але дуже повільно, тому складувати новий урожай буде нікуди.

    “Це призведе до того, що врожай таких зернових, як пшениця і ячмінь, імовірно, зберуть, так само як рапс і соняшник, а ось “кукурудзу зберуть лише частково, і вона залишиться стояти у полі”, – сказав він.

    За прогнозами зернотрейдера, унаслідок цього український ринок буде повністю забезпечений продовольством.

    “Але Україна не зможе постачати зернові за укладеними раніше контрактами і робити те, що робила останні 15 років, – забезпечувати шосту частину потоку пшениці у світі”, – зазначає він.

    Довідка: До російського вторгнення щомісячний експорт зернових з України становив від п’яти до шести мільйонів тонн на місяць. За перший місяць російського вторгнення, у березні, експорт склав лише близько 200 тисяч тонн.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.