• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чи скоро з’явиться сіль у крамницях
    Опубликовано: 2022-05-26 16:01:21

    На тлі війни з російськими окупантами, в Україні виник дефіцит солі вітчизняного виробництва. Причина в тому, що найбільший в Україні виробник солі Артемсіль знаходиться в місті Соледар Донецької області, де йдуть запеклі бої. Про це повідомляє ФАКТИ, пише agronews.ua.

    Українська кам’яна сіль зникла з полиць багатьох магазинів. Водночас у продажу є морська сіль імпортного виробництва. Також без проблем можна купити будь-які “екзотичні” види солі – рожеву, гімалайську та інші. Ціни на таку сіль цілком прийнятні.

    Причиною дефіциту солі є те, що найбільший в Україні виробник солі “Артемсіль” знаходиться в місті Соледар Донецької області. Зараз у регіоні ведуться інтенсивні військові дії, і підприємство не може працювати на повну потужність. Крім того, є проблеми і з транспортуванням продукції.

    Як зазначає в.о. директора «Артемсолі» Віктор Юрін, запас готової продукції з підприємства також вивезли у квітні. Згодом такої можливості вже не було через обстріли.

    «Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий», — зазначив Віктор Юрін та додав, що більшість мешканців Соледара, співробітників держпідприємства, було евакуйовано.

    Наразі дефіцит цієї продукції спостерігається у багатьох містах України. На думку, керівника підприємства, зупинку «Артемсолі» відчують на собі й споживачі за кордоном.

    «Ми були найбільшим підприємством з видобутку солі у Європі. Серед наших постійних клієнтів — Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія», — відзначив він.

    Українцям, які не запаслися кам’яною сіллю, доведеться користуватися морською. Вона цілком придатна для приготування їжі, а також корисніша за рахунок багатшого мінерального складу. Проте є й мінус – саме насиченість морської солі мінералами робить її непридатною для використання у консервації.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.