• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рашисти знищили унікальний генофонд рослин в Україні
    Опубликовано: 2022-05-20 12:04:44

    У Харкові рашисти обстріляли генетичний банк рослин, в якому зберігалося понад 160 тис. сортів і гібридів рослин з усього світу. Про це повідомив доктор сільськогосподарських наук, провідний науковий співробітник інституту рослинництва ім. Юр’єва Сергій Авраменко у відеозверненні на YouTube, пише agronews.ua.

    «Насіння вже готували до сівби, і з березня співробітники мали вже засівати колекцію. Після того, як прийшов «руській мір», як прийшла ця орда «асвабадітєлєй», все перетворилося на суцільний попіл. Десятки тисяч зразків. Це світова колекція. В тому числі сорти, яким сотні років, старовинні, яких уже ми не зможемо відновити. Тут було пекло. Вигоріло все», — розповів Сергій Авраменко.

    Він додав, що мова йде про продовольчу безпеку. У банку зберігалися понад 160 тис. сортів і гібридів з усього світу. Звідси учені з усього світу, в тому числі рф, брали зразки.

    «Генетичний банк рослин, чия історія налічує багато десятиліть, не чіпали навіть німецькі окупанти. Але російські загарбники цілили саме в нього. При чому, в установі не перебували військові. Це суто наукова установа, яка умисно нищилася, прицільно били саме в те місце, де зберігався банк генетичних ресурсів рослин», — зауважив науковець.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.