• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН: без українського зерна світ чекає на голод
    Опубликовано: 2022-05-20 11:07:11

    Представники ООН знову заявили про загрозу продовольчої кризи, що нависла над світом, через блокаду експорту українського зерна. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

    Деталі

    На Україну припадає близько 10% поставок усієї світової пшениці, проте з початком війни росія заблокувала ключові українські порти в Чорному морі, через які здійснюється транспортування. У сховищах Одеси та інших міст експорту на Захід чекають сотні тисяч тонн зерна.

    Цитата

    "Необхідно відкрити ці порти якнайшвидше, тому що йдеться не тільки про Україну, але й про тих, хто потребує цього у всьому світі, які в цей момент перебувають на межі голоду. Я закликаю президента путіна відкрити порти, якщо у нього є серце", - сказав голова продовольчої програми ООН Девід Біслі на екстреній зустрічі з питань.

    Генсек ООН Антоніу Гутерріш у свою чергу заявив, що світ очікують роки масового голоду, якщо ситуація, що склалася, не буде вирішена.

    За його словами, він проводить екстрені переговори з представниками росії, України, Туреччини, США та Євросоюзу, але, зважаючи на все, швидкого рішення не буде.

    Гутерріш також заявив, що через санкції значно порушено експорт російських добрив, що теж стане однією з ланок продовольчої кризи.

    Держсекретар США Ентоні Блінкен, який головує на продовольчому саміті в Нью-Йорку, закликав країни зі значними запасами зерна та добрив діяти активніше у цей складний для всього світу момент.

    Деталі

    Блінкен оголосив про нову екстрену продовольчу допомогу Україні на 215 мільйонів доларів.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.