• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, що робити зі спаржею за відсутності збуту
    Опубликовано: 2022-05-18 13:04:08

    Спаржа — багаторічна культура, тож якщо немає можливості її збувати, можна пустити на відростання. На наступний рік буде вдвічі більше продукції. Про це AgroPortal.ua розповів агроном-консультант з Вінницької області Володимир Білко, пише agronews.ua.

    «Попит на спаржу набагато менший, ніж минулого року. Через війну у людей змінилися пріоритети в споживанні та знизилися фінансові можливості. Основні клієнти — це люди з середнім та високим достатком, молоді жінки, які слідкують за своїм здоров’ям. Багато з них виїхали за кордон», – пояснив Володимир Білко.

    Невеликий попит, який є в регіонах, закривають місцеві виробники.

    «Фермери, які працюють не перший сезон, з кожним роком отримують вищі урожаї. І ми також цього року маємо і більшу площу, і більший урожай. Тому доводиться зменшувати ціну. Якщо минулого року спаржу продавали по 250-350 грн/кг в роздріб, то цьогоріч ціни коливаються від 180 до 250 грн/кг», — розповідає агроном-консультант.

    Володимир Білко каже, що працювати стало важче, але можна, якщо господарство має маркетинг, стратегії продажів та базу клієнтів.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.