Гіпертонія, ймовірно, є найбільш важливим фактором ризику для розвитку серцево-судинних захворювань. Підвищений артеріальний тиск – неприємна патологія організму, через яку постійно доводиться стежити за показниками тонометра. Повідомляє інформаційний портал “Live24”, пише agronews.ua.
Гіпертонія (гіпертензія) – розповсюджена хвороба, що проявляться підвищеним артеріальним тиском, а також збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
Однак існують овочі, які здатні благотворно діяти на кров’яний тиск, досить лише включити їх в свій раціон.
До таких овочів, серед інших, відносять шпинат. Він може посилювати циркуляцію крові, розправляти грудну клітку і діафрагму. Також для зниження кров’яного тиску рекомендується вживати в їжу селеру, що володіє схожими зі шпинатом властивостями.
У селері міститься багато клітковини, а його кислотні антигіпертензивні елементи здатні знижувати тиск.
Крім того, для людей з гіпертонією корисна морква завдяки різним властивостям.
Також рекомендується включити в свій раціон ріпчасту цибулю і цибулю порей. Цибуля порей багата клітковиною, сприяє швидкому травленню і засвоєнню їжі в кишечнику і шлунку.
Інф. agronews.ua
agrinews.com.ua