• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти можуть вивезти з України зерна на сотні мільйонів доларів — Висоцький
    Опубликовано: 2022-05-08 12:06:41

    російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

    Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону, пише пресслужба відомства.

    За його словами, для проведення посівних робіт та внутрішнього споживання в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях було зосереджено приблизно 1,5 млн т зернових. Декілька сотень тисяч тонн вже вкрадено та вивезено до рф.

    «За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь росії», — зазначив заступник міністра. ‎

    Тарас Висоцький відзначає, що стратегічних запасів на окупованих територіях не було. В областях зберігалося зерно, необхідне для споживання до нового врожаю.

    Перший заступник міністра додає, що Україна має запаси зернових в межах контрольованої території на два роки. Залишки експортуються.

    Нагадаємо, що війська рф обстріляли елеватор на Дніпропетровщині.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.