• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо 6 найкращих напоїв при перших ознаках застуди
    Опубликовано: 2022-03-10 11:03:48

    При перших симптомах простудних інфекцій терапевти рекомендують рясне пиття, що дозволяє швидше “вимити” патогени і токсини з організму. Про це повідомляє ukrhealth.net, пише agronews.ua.

    Хворій людині дуже важливо налягати на питво. Рідина не дає інфекції затримуватися в порожнині рота і в шлунку, і очищає клітини від відходів, що утворюються в процесі боротьби організму з вірусами.

    Зокрема, при перших симптомах нездужання корисно пити тепле молоко з мінеральною водою – це один з найефективніших засобів від першіння в горлі та кашлю. Потрібно змішати в рівних кількостях тепле молоко і підігріту лужну мінеральну воду, в разі сильного подразнення в горлі можна додати шматочок вершкового масла. Такий напій полегшує хворобливі відчуття, сприяє відходженню мокротиння.

    Також фахівці рекомендують при застуді пити напій із шипшини, який забезпечить організм великою кількістю вітаміну С. Напої з шипшини дають сечогінний і жовчогінний ефект.

    Ще один напій: журавлинно-брусничний морс. За словами експертів, він проявляє сечогінну і протизапальну дію, а також має бактерицидну властивість. У тих випадках, коли людині потрібно швидко зігрітися, незамінним виявиться глінтвейн.

    Крім того, застудився може допомогти і компот із сухофруктів. Сушені фрукти зберігають в собі величезну кількість цінних мікроелементів, що містяться у свіжих, і відвар з сухофруктів стане прекрасним засобом активізувати імунну систему в боротьбі з вірусами.

    Увага! Медики попереджають: не треба додавати мед і лимон в дуже гарячі напої, – тільки в охолоджені і теплі. Інакше корисні речовини цих продуктів стануть шкідливими.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.