• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, наскільки вистачить продовольчого зерна в Україні
    Опубликовано: 2022-03-05 13:07:57

    Україна повністю забезпечена продовольчим зерном на рік наперед. Про це ідеться у зверненні Мінагрополітики до суб’єктів зернового ринку, пише agronews.ua.

    У зверненні сказано, що відповідно до прогнозного балансу попиту та пропозиції на 2021/2022 маркетинговий рік виробництво зерна, за попередніми даними Держстату, складає 85,7 млн т (у тому числі  пшениці 30,1 млн т). Внутрішнє споживання – 19 млн т (у тому числі пшениці 7 млн т буде повністю забезпечено за рахунок власного урожаю).

    Станом на 1 березня 2022 року за оперативними даними Державної митної служби України зернових експортовано 43 млн т (в тому числі пшениці — 18 млн т (з неї продовольчої — 12,1 млн т та фуражної — 5,9 млн т). Отже, залишків продовольчої пшениці в обсязі 3,7 млн т, що складає майже річне споживання на продовольчі цілі, цілком достатньо для забезпечення продовольчої безпеки країни, — сказано у зверненні Мінагро.

    Поряд з цим, до Мінагрополітики надходить інформація щодо недобросовісного відношення деяких суб’єктів ринку зерна один до одного.

    Наводимо інші деталі зі звернення Мінагрополітики до зернотрейдерів:

    Міністерство звертається до всіх суб’єктів зернового ринку — виробників, зберігачів, переробників, експортерів та виробників хліба, зберігати спокій, проявляти взаємопорозуміння та взаємоповагу, суворо дотримуватися умов ведення бізнесу та етичної поведінки у цей складний для всіх час.

    Мінагрополітики вважає що випадки недобросовісного відношення були поодинокі і більше не повторяться.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.