• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий ринок вина: ТОП-країни з його експорту, імпорту та споживання
    Опубликовано: 2022-02-08 13:03:36

    Незважаючи на неврожаї останніх років, які призвели до падіння виробництва вина на кілька десятків мільйонів гектолітрів (гл), світова винна галузь намагається поступово оговтатися.

    За даними Міжнародної організації виноградарства і виноробства (OIV), за 2020 рік до трійки лідерів експорту увійшли такі країни як Італія, що експортувала майже 21 мільйон гектолітрів цього напою, Сонячна Іспанія (20,2 млн гл) і Франція з показником в 13,6 млн гл.

    Перебуваючи на першій сходинці серед лідерів експорту, жителі Апеннінського півострова примудряються ще й майже повністю забезпечити вином власні чималі потреби — Італія розташувалася на третьому місці в світі за рівнем споживання вина (24,5 млн гл). Їх змогло обігнати тільки багатомільйонне населення США, що приймає «на душу» майже на 10 млн гл більше, і споконвічні любителі вина — французи (24,7 млн гл).

    У п’ятірку ТОП-світових експортерів також увійшли Чилі (8,5 млн гл) і Австралія (7,5 млн гл). Розміри експорту решти з п’ятірки країн, куди входять Аргентина, США, Південна Африка, Німеччина і Португалія, набагато скромніші і коливаються в межах 3−4 млн гл.

    Виробництво вина в Україні поки що залишає бажати кращого. Так, в 2020 році було виготовлено всього 1,2 гектолітра п’янкого напою. Зате був поставлений історичний рекорд з імпорту. Всього було ввезено вин на загальну суму 179,3 млн доларів. На жаль, інформації про більш точні об’єми ввезеного немає, так само як і інформації по загальній кількості його споживання. Вважається, що на одного українця припадає 2,68 літра вина на рік, і ця цифра поступово зростає.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.