• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна втратила багато стійких сортів винограду
    Опубликовано: 2022-02-02 16:09:35

    Із збільшенням кількості та непрофесійності селекціонерів-любителів з’являється чимало хворобливих та некомплексотійких сортів винограду. Це призвело до масового захворювання на мільдью, оідіум, бактеріоз виноградних насаджень. Про це в журналі «Садівництво по-українськи» розповідає агроном-селекціонер Микола Завальний, пише agronews.ua.

    Він зауважує, що радянська влада із запровадженням буряківництва та зернових культур розпорядилась викорчувати виноградні насадження в багатьох районах України.

    «Багато місцевих сортів були викорчувані і у Вінницькій області, навіть не залишилось назв», – зазначає Микола Завальний.

    Наприклад, у Львівській області до Другої світової вирощували комплексостійкий сорт «Білий камінь» з великими на той час білозеленими гронами, вище середнього розміру з гарними смаковими якостями. Під час війни якийсь італієць встиг взяти кілька живців цього сорту і посадив його в Італії.

    Цей сорт успішно вирощується там і сьогодні, а у Львівській області його повністю викорчували.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.