Україна втратила багато стійких сортів винограду

02 фев, 16:09

Із збільшенням кількості та непрофесійності селекціонерів-любителів з’являється чимало хворобливих та некомплексотійких сортів винограду. Це призвело до масового захворювання на мільдью, оідіум, бактеріоз виноградних насаджень. Про це в журналі «Садівництво по-українськи» розповідає агроном-селекціонер Микола Завальний, пише agronews.ua.

Він зауважує, що радянська влада із запровадженням буряківництва та зернових культур розпорядилась викорчувати виноградні насадження в багатьох районах України.

«Багато місцевих сортів були викорчувані і у Вінницькій області, навіть не залишилось назв», – зазначає Микола Завальний.

Наприклад, у Львівській області до Другої світової вирощували комплексостійкий сорт «Білий камінь» з великими на той час білозеленими гронами, вище середнього розміру з гарними смаковими якостями. Під час війни якийсь італієць встиг взяти кілька живців цього сорту і посадив його в Італії.

Цей сорт успішно вирощується там і сьогодні, а у Львівській області його повністю викорчували.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/331131.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM