• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Червоне м'ясо викликає напади мігрені - учені
    Опубликовано: 2022-02-01 11:01:46

    Вживання червоного м'яса стимулює напади мігрені. Такого висновку дійшли фахівці Ісфаханського університету медичних наук, передає УНН з посиланням на Національну медичну бібліотеку США.

    Під час дослідження фахівці вивчили харчові звички 170 жінок. Їх поділили на дві групи – по 85 осіб у кожній. Більшість учасниць дослідження були домогосподарками, і лише 13% – працевлаштовані.

    Результати продемонстрували значний зв'язок між головним болем та деякими харчовими продуктами, включаючи червоне м'ясо, молочні продукти, різні заправки для салатів та яйця.

    "Згідно з результатами дослідження, мігрень без аури була зафіксована у 76,5% досліджуваних, а мігрень з аурою - у 23,5%", - йдеться у повідомленні.

    У результаті вчені порадили любителям перерахованих вище продуктів харчування змінити свої харчові звички.

    Довідка

    Мігрень з аурою – захворювання, якому передують зорові, слухові чи сенсорні порушення – мерехтливі лінії перед очима, оніміння різних частин тіла тощо.

    Мігрень без аури називається "класичною". Виявляється мігрень без аури пульсуючим болем в одній точці. Їй не передують жодні зорові, слухові чи сенсорні порушення. Іноді люди навіть не розуміють, що це саме мігрень, а гадають, що у них просто болить голова.

    При мігрені без аури присутні такі прояви:

    - п'ять епізодів болю,
    - напади продовжуються від 4 до 72 годин,
    - біль пульсує, зосереджений на одному боці голови,
    - за будь-якої фізичної активності біль стає сильнішим.

    За темою

    Червоне м'ясо - усі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину та козлятину.

    Комісія ЄС попереджає: червоне м'ясо підвищує ризик розвитку раку.

    "Загальна думка полягає в тому, що для запобігання росту захворюваності на рак необхідно скоротити або виключити із щоденного раціону червоне та перероблене м'ясо" - йдеться в оновленій стратегії європейських країн.

    Водночас дієтологи радять українцям змінювати традиційний набір для борщу та замінювати свинину на інші види м'яса, оскільки свинина не сумісна з такими звичними продуктами, як буряк, морква та картопля.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.