• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, що вплине на цінові тренди зернового ринку
    Опубликовано: 2022-01-23 15:01:16

    На цінові тренди зернового ринку в 2022 році впливатимуть декілька факторів. Це поведінка Росії, пандемія коронавірусу та китайський чинник. Таким прогнозом поділилася заступниця директора ProAgro Information Company Марія Колесник. Про це повідомляє Latifundist.com, пише agronews.ua.

    «З одного боку, світ дуже уважно стежить за політичним протистоянням між Україною та Росією, а отже прораховує сценарії різкого обмеження поставок зерна з регіону в разі початку активної військової фази. З іншого — політика Росії, направлена на обмеження власного експорту (зокрема його квотування паралельно з дією експортного мита), є додатковим фактором цінової підтримки на ринку пшениці», — зазначила Колесник.

    За її словами, у 2022 році COVID-19 буде суттєво коригувати як попит, так і пропозицію, змінювати торгові процеси. Однак міжнародні експерти кажуть, що у 2022 ланцюжки постачання мають частково налагодитись. Зокрема, логістика США вже починає відновлюватися, що може уповільнити зростання цін на сировину.

    Третім чинником є Китай. Пріоритетом на 2021-2025 роки влада КНР встановила мінімізацію залежності країни від імпорту продовольства, насамперед — зерна. Найближчим часом це може позначитися на торгових потоках зернової продукції на світовому ринку.

    Цей чинник вкрай складно спрогнозувати, але всі сподіваються на подальшу присутність країни на ринку та активні закупівлі, принаймні, на рівні попереднього сезону», — розповіла Марія Колесник.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.