Українці на новорічно-різдвяні свята відносять на смітник харчових продуктів на 470 млн – 1 млрд гривень. Більшість продуктів не є зіпсованими, а зайвими. Такі підрахунки навів Центр управління відходами.Про це повідомляє Апостроф, пише agronews.ua.
Встановлено, що у святкові дні люди купують більше, ніж потрібно для нормального споживання на 30%. У Центрі дали низку порад українцям, як не купувати зайве та зменшити кількість харчових відходів:
-перед походом у магазин необхідно скласти список продуктів;
-потрібно продумати наперед, які готуватимуться страви;
-зайві продукти треба розфасувати контейнерами;
-зайву їжу можна перетворити на інші страви, додатково термічно обробивши.
У Центрі управління відходами зауважують, що кількість відходів на новорічні свята, зазвичай, зростає. Зокрема, у Британії та США на 25 – 30%. При цьому більшою частиною викинутого є абсолютно нормальна їжа, придатна до споживання.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua