• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обсяг продажів овочів та фруктів на стихійних ринках сягає 35 млрд грн
    Опубликовано: 2022-01-11 17:03:19

    Підприємства роздрібної торгівлі та підприємці сумарно забезпечують 55% усіх продажів на українському ринку свіжої плодоовочевої продукції. Частина, що залишилася, припадає на неорганізовану торгівлю. Про це повідомляє east-fruit.com, пише  agronews.ua.

    Таким чином, близько половини торгівлі плодоовочевої продукції в країні або ж 35 млрд грн щороку йдуть, умовно кажучи, «мимо каси» — це ті самі «бабусі» на стихійних ринках і на базарах, які є прямими конкурентами роздрібного бізнесу.

    Такі дані з першого фундаментального дослідження роздрібної торгівлі свіжою плодоовочевою продукцією озвучив Андрій Панкратов, аналітик аграрних ринків, міжнародний консультант Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

    При цьому на мережевий роздріб, за даними дослідження ФАО, припадає лише близько 40% усієї торгівлі свіжими овочами та фруктами.

    Частка самозабезпечення домогосподарств плодоовочевою продукцією падає, і це є позитивним сигналом для професійних гравців ринку.

    «Лише роздріб дозволяє конвертувати зусилля та витрати фермера в гроші. І саме роздрібна торгівля овочами та фруктами формує тенденції, які безпосередньо впливають на бізнес овочівників та садівників. Саме тому команда ФАО завжди приділяє так багато уваги роздрібній торгівлі: проводить аудити плодоовочевих відділів супермаркетів, відстежує галузеві новини та аналізує статистику роздрібної торгівлі», — зазначив Андрій Панкратов.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.