• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як купувати товари на електронних торгах?
    Опубликовано: 2021-12-25 23:47:39

    З початком функціонування системи Прозорро усі тендерні замовлення, в яких беруть участь державні організації, повинні розміщуватися лише на акредитованих тендерних майданчиках. Відповідний регламент дозволяє досягти прозорості та публічності електронних закупівель та забезпечує високий рівень конкурентоспроможності українських компаній.

    Головна особливість закупівельних відносин після реформи – електронний формат торгів. Електронні торги розповсюджуються на всі предмети, товари, роботи та послуги незалежно від їх характеру, а за принципом роботи нагадують звичний аукціон. Єдиною відмінністю від традиційних умов проведення аукціону є не збільшення, а зменшення вартості лота. В той самий час певні групи товарів та послуг мають деякі особливості проведення електронних торгів, наприклад, ознайомитися з правилами закупівлі деревини та пиломатеріалів можна на сайті за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/zemelni-torgy-koly-startuyut-ta-yak-prohodytymut/ . Там також є інформація про те, як купувати товари на електронних торгах.

    Якою є процедура участі в електронних торгах?

    Перший крок, який роблять для оголошення електронних торгів компанії-замовники – розміщують інформацію про закупівлю на офіційному акредитованому майданчику, наприклад – Українській універсальній біржі. Після розміщення публікації про електронні торги компанії, що є постачальниками лоту, розпочинають пропозиції власної ціни. Про дату та час проведення електронних торгів кожному учаснику повідомляється індивідуально шляхом листа, надісланого електронною поштою. Переможцем у торгах буде об’явлено компанію, що запропонує оптимальну вартість лоту та надасть усі документи, що знадобляться відповідно до технічного завдання.

    Загалом електронні торги – це зручна процедура взаємодії між державою, бізнесом та громадськістю, що має багато переваг:

    • електронні торги дозволяють офіційно дотримуватися чесної конкуренції на українському ринку;
    • формат проведення електронних торгів забезпечує їх повну прозорість та публічність, а переможець обирається максимально об’єктивно;
    • торги дозволяють державі отримати товари та послуги за адекватною ринковою ціною;
    • результати закупівлі повинні відповідати потребам законодавства, тож можуть бути оскаржені у разі сумніву у сумлінності бізнес-представника.

    Обов’язкові правила для участі в електронних торгах

    Кожна компанія, що надає товари та послуги відповідно до умов технічного завдання, самостійно вирішує, чи є сенс брати участь в електронних торгах. Проте обов’язковою умовою участі в закупівлі є офіційна діяльність компанії, регламентована документальним чином, та наявність власного електронного підпису.

    Електронний підпис є офіційним онлайн-підтвердженням юридичної сили електронної документації, що стосується компанії. Для створення такого підпису потрібно використати спеціальне криптографічне програмне забезпечення, тож рекомендується заздалегідь продумати питання його отримання, щоб не мати бар’єрів для участі в електронних торгах.

    Коли компанія-виконавець буде мати всі підстави для участі в закупівлі, можна розпочинати подання пропозиції. Зручний спосіб розміщення інформації про себе також забезпечує Українська універсальна біржа, маючи зручний інтерфейс та зрозумілу навігацію.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.