• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні суттєво зросло споживання свинини
    Опубликовано: 2021-12-03 16:06:59

    Свинина — єдиний вид м’яса, споживання якого зросло в 2021 році. За попередніми оцінками Мінагрополітики, споживання свинини та м’ясопродуктів з неї у 2021 році на 3,7% більше ніж роком раніше. Використання матеріалів сайту Agravery.com визначається правилами та здійснюється відповідно до законодавства України про авторські та суміжні права. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

    «Міністерство оцінює цьогорічне середньодушове споживання свинини та м’ясних виробів з неї у 19,5 кг на особу (в перерахунку на м’ясо). Це на 0,7 кг чи 3,7% перевищує минулорічний показник. Такий приріст „перекрив“ відповідне скорочення споживання яловичини та м’яса птиці, тож м’ясний раціон середньостатистичного українця за попередніми оцінками залишається на рівні 2020 року — 53,8 кг у перерахунку на м’ясо», — йдеться в повідомленні.

    В Асоціації «Свинарі України» підкреслюють, що попит на м’ясо не тільки в Україні, а й в інших країнах світу значною мірою залежить від рівня платоспроможності населення. Остання наразі послаблена через економічні наслідки пандемії та на тлі посилення інфляції.

    Водночас, за даними ДССУ, середня споживча ціна на свинину за січень-жовтень змінилася незначно порівняно з іншими видами м’яса: +1% проти +15% подорожчання яловичини та 20−25% підвищення ціни на курятину. «Помірне підвищення цін дозволило внутрішньому ринку „поглинути“ більші обсяг як вітчизняної промислової свинини, так і імпортованої сировини.

    З іншого боку, саме активніша пропозиція цього виду м’яса певною мірою стримала здороження свинини для кінцевого споживача. Це вкотре підтвердило тезу, що за можливості українці охоче збільшують кількість свинини у раціоні, а прогнози експертів профільного міністерства дають сподівання на відносно сталий попит на цей вид м’яса у 2022 році», — зауважують аналітики АСУ.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.