• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок кукурудзи очікує складна ситуація
    Опубликовано: 2021-12-01 14:10:31

    Друга половина сезону на сьогодні виглядає непростою для України, оскільки конкуренція на ринку буде значно вищою. Даний факт зазначив трейдер компанії Risoil Ukraine Тимур Шишлов. Про це повідомляє АПК ІНФОРМ, пише agronews.ua.

    Як відомо, в першій половині сезону в США логістика зайнята соєю, тобто після Нового року буде більше кукурудзи. Плюс, за попередніми оцінками, в Південній Америці очікується рекордний за всю історію урожай (за даними USDA, 118 ММТ в Бразилії і 54,5 ММТ в Аргентині). На його думку, порівняння конкурентоспроможності кукурудзи того чи іншого походження на основних ринках збуту показує, що за поточними цінами після Нового року Україні нікуди продавати кукурудзу.

    “Для того щоб вистояти в умовах такої конкуренції, Україні потрібно буде «купити попит». Для цього або наша фізична ціна повинна знизитися, або світова кон’юнктура повинна змінитися в бік підвищення”, – вважає Т.Шишлов.

    Цікавим нововведенням поточного сезону, на думку експерта, стало нещодавнє скасування ЄС мита у розмірі 25% на імпорт американської кукурудзи. Адже в період відсутності на ринку активного експорту кукурудзи з Південної Америки, а це якраз збігається з високими темпами відвантажень в Північній півкулі, Україна була практично ексклюзивним постачальником до країн ЄС.

    “Тепер нам треба буде конкурувати зі США. Так, залишаються країни ЄС (такі як Нідерланди та Бельгія), які вважають за краще не ГМ українську кукурудзу. Але є і країни (наприклад, Іспанія і Португалія), яким підходить ГМ і які керуються в основному ціною. Початковий прогноз щодо імпорту кукурудзи до ЄС становив 15 ММТ, з яких на Україну повинна була припасти левова частка (свої традиційні близько 60%), але тепер це може змінитися в бік зниження. Подивимося, куди нас приведе ринок”, – зазначив Т.Шишлов.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.